Ce este o Școală Ezoterică?

Metodele si Tehnicile Scolii ˝A Patra Cale˝
January 23, 2019
Pierdut în lume
June 19, 2020

Ce este o Școală Ezoterică?

Door of an old church in Bordeaux, France

O şcoală ezoterică oferă condiţii speciale pentru lucrul practic. Nu este doar un grup de oameni care se întâlnesc şi discută idei înalte, participă la lecturi sau citesc cărţi. De asemenea, o şcoală nu are ca scop să vindece traume sau boli, sau să atragă bogăţie, relaţii, succes, sau puteri speciale. De fapt, singura problemă pe care o şcoală poate în mod corect pretinde să o rezolve este problema lipsei de conştienţă, absenţa prezenţei.

Şcoala există cu un singur scop: Să ofere unelte şi condiţii care să ne ajute să stabilim şi să susţinem o legătură cu Sinele nostru Superior. Deşi din această legătură pot rezulta beneficii pentru sinele nostru inferior, acestea nu constituie un scop. Şcoala este pentru cei care realizează că este necesar lucru îndelungat şi uneori dificil, şi că au nevoie de ajutor din afară şi instrucţie directă pentru lucru.

Condiţiile speciale pe care o şcoală le oferă sunt:
  • • Un învăţător conştient care ne poate ghida prin labirintul înşelător al sinelui inferior. Un învăţător ne ajută să ne vedem pe noi înşine şi să distingem ce este real de ceea ce este fals. Un învăţător este de asemenea o vie reamintire a ceea ce poate dobândi o fiinţă umană.
  • • Cunoştinţe precise, obiective, având o legătură vie cu o tradiţie conştientă, şi metodeîncercate pentru a atinge cunoaşterea de sine şi creşterea conştienţei.
  • • Un mediu de lucru adecvat, prezenţa şi prietenia celorlalţi angajaţi în acelaşi fel de lucru şi folosind aceleaşi metode.
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *