Utilizarea Parților Intelectuale ale Centrilor

Separarea irealului de real
June 25, 2020
Citate despre Somn și Conștiență
July 24, 2020

Utilizarea Parților Intelectuale ale Centrilor

Cum putem folosi cele mai înalte părți ale noastre pentru a lucra în scopul trezirii  și relaxării când este necesar?

Ca să ne putem reaminti cu adevărat de noi înșine este necesar ca părțile intelectuale ale centrilor să lucreze împreună pentru noi.

Cei patru Centri Inferiori

Autorii Celei de A Patra Căi ne atrag atenția asupra faptului că avem mai degrabă șapte creiere, decât unul. Două dintre ele funcționează în momentele de conștiență mărită, sau prezență. Există de asemenea un centru sexual în afara de ceilalți centri. Aici ne vom ocupa de cei patru centri inferiori: al mișcării, instinctiv, intelectual și emoțional.

Nivelurile de atenție in Centrii Inferiori

Conform nivelului de atenție manifestat, fiecare din acești patru centri poate fi divizat în trei părți. Valetul, cea mai joasă diviziune -cea mai mecanică parte - a unui centru poate funcționa fără atenție. Regina, partea emoțională a unui centru, funcționează cu atenția fixată pe un obiect intern sau extern. Regele, partea intelectuala a centrilor, funcționează cu atenția concentrată, susținută.

Părțile intelectuale ale centrilor sunt cele care pot să ne conducă cu mai multă intentionalitate spre centrii superiori, sau stări mai înaltede conștiență. Există un al cincilea centru inferior, centrul sexual. Acesta are energii mai înalte, pe care le putem folosi, prin crearea atenției disciplinate în regi, pentru a spori conștiența.

                                                                               

                                                            Figurina ceramică din China, aproximativ 1525 D.C.

Aceasta figurină chineză înfățișează, în zona bazinului, Sinele Inferior cu capul în jos, o parte a noastră care utilizează valeții și reginele pentru a înlocui prezența. A se vedea mai jos detaliul din imaginea răsturnată.

                                                                                Atentia este unealta sufletului. – Rodney Collin

 

Amintirea de sine utilizând Parțile Intelectuale ale Centrilor

În A Patra Cale, pentru ca cineva să-și amintească de sine, pentru a fi prezent, părțile intelectuale ale centrilor trebuie să lucreze împreună. Aceste părți ale centrilor sunt încete, și adesea necesită un anumit timp pentru a acționa. Aceasta poate lucra în favoarea noastră. De exemplu, dacă, observăm că ne mișcăm sau acționăm rapid, putem observa că cel mai probabil nu suntem în regi, ci poate în regine.

Atenția în regi poate ajuta prezența, sau conștiența mai înaltă, prin  două aspecte ale energiei sexuale. Primul, atenția poate ajuta să prevină sinele inferior, părțile noastre inferioare, de a risipi energia sexuală și de a o irosi în mod continuu. Al doilea aspect, regii pot conține și recanaliza energia sexuală în sus, pentru a crea stări mai înalte de conștiență.

P.D. Ouspenski a sugerat să încercăm să facem totul în mod intențional; aceasta înseamnă a fi în părțile intelectuale ale centrilor.

Atenția Disciplinată – un Aspect al Muncii in Școală

Când Iisus a fost întrebat “Ce este viața?”, el a răspuns “Este o mișcare și o odihnă.” Munca în școală necesită lucrul regilor, atenție disciplinată. Așa cum a arătat Rodney Collin, când lucrăm cu energii mai înalte, sau hidrogeni, avem nevoie sa găsim o cale complet nouă pentru a ne odihni. Curios, așa cum avem nevoie să fim învățați cum să fim prezenți, de asemenea avem nevoie să învățăm cum să ne odihnim.

                            Munca este odihna, si odihna este munca. – Robert Earl Burton

                                                                                             Magicianul, Cartea I de Tarot

Această carte de tarot înfățișează majordomul, o entitate interioară creată din regi pentru a promova prezența.

Dezvoltarea unui Majordom pentru Mișcare și Odihnă

Mișcarea poate însemna un efort de a angaja prezența prin majordom, o parte a noastră creată de munca în școală. Odihna ar fi încetarea temporară a acestui efort special, invitând centrii superiori sau prezența să înainteze. Cum vom știi când e timpul pentru mișcare și când pentru odihnă?  Curios, pentru a discerne, noi trebuie să avem deja un pic de prezență.

Ia o pauză; un câmp care s-a odihnit dă o recoltă  bogată. – Rumi

by Benjamin B

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *