Prezență și Imaginație

Creșterea – din Întuneric spre Lumină
August 14, 2020
Introducere la cele șase procese cosmice
August 28, 2020

Prezență și Imaginație

Prezența și imaginația - sunt opuse?

Munca sinceră asupra sinelui înseamnă munca asupra ființei, precum și cunoaștere. Astfel, un punct crucial în muncă este recunoașterea diferenței dintre prezență și imaginație. Utilizarea acestor termeni ne poate ajuta să ne înțelegem reciproc atunci când discutăm despre acest subiect.

 

Imaginația este starea în care ne concentrăm atenția asupra lucrurilor care nu sunt aici și acum. Aceasta se referă, de asemenea, la „portretul imaginar” pe care îl avem despre noi înșine, adică capacități și aspecte pe care credem că le avem, dar care adesea nu corespund cu realitatea.

 

Prezența are grade. Necesită o separare de imaginație, identificare și emoții negative. Observatorul din noi poate vedea că ne aflăm în imaginație. Sau poate vedea că suntem conștienți de activitatea momentului, conectați la prezent.

 

 

Două concepte pentru a lucra în a Patra Cale

În a Patra Cale, numim această stare conștientă „amintirea de sine”. Efortul de a pune în practică această stare include „atenția divizată”.

 

Atâta timp cât aceste două concepte rămân teoretice, munca noastră interioară este teoretică. Această situație a fost descrisă de regina Elisabeta I când a spus că picioarele unui om și capul lui sunt rareori în același loc.

 

Aceste două acțiuni merg mână în mână. Prin a fi prezenți ne este dezvăluită imaginația, iar recunoașterea imaginației ne dezvăluie prezența. Am putea spune că, cu cât suntem mai prezenți, cu atat capacitatea noastra de ‘a vedea’ propria imaginatie, creste. La fel cum o umbră este vizibilă numai în lumina soarelui, sau praful de pe masă devine vizibil imediat ce trageți perdeaua ferestrei.

 

Observarea nu se poate întâmpla decât în momentul prezent. Acesta este motivul pentru care își are valoarea în a fi reafirmată instantaneu. Am putea spune, prezența este aici; imaginația este „acolo”.Ceea ce nu vedem, ne poate răni

Experiența mea este că ne apropiem de realitate când vedem că ne petrecem cea mai mare parte a zilei în imaginație. Să vedem acest lucru necesită un anumit grad de prezență. Când nu vezi sinele inferior, sinele inferior te vede și te asaltează.

 

Verificarea prezenței și a imaginației este într-adevăr un cadou neprețuit, pe care putem pune o bază stabilă pentru munca în a patra cale. Acest proces se întâmplă și pentru că începem să ne justificăm somnul mai puțin, sau să simțim dezgust pentru el. Esența noastră dorește să fim prezenți.Folosirea șocurilor pentru trezire

Pentru a dobândi acest cadou, trebuie să facem partea noastră de munca. Atunci când cineva întreabă brusc “la ce ne gândim”, întreruperea este un șoc. De obicei, șocurile ne prind în imaginație. Trebuie să apreciem șocurile care vin din exterior. Și putem adăuga alte șocuri, în mod artificial, pentru a servi ca ceasuri de alarmă zilnice, pentru a ne trezi și a opri inerția. "Bună dimineața!”

 

Giacomo Bardazzi este administrator pentru un grup italian de a Patra Cale’, “Il Ricordo di sé”, pe Facebook, și student în a Patra Cale de peste un deceniu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *