Trezirea cu ajutorul unei școli

“Locul potrivit” în Lucru
September 25, 2020
Alegând a Crede, Te Poți Trezi
October 30, 2020

Trezirea cu ajutorul unei școli

Autorul descrie cum, într-o școală a trezirii, omul folosește metode pentru a dezvolta un majordom interior care să sprijine Sinele Real.

Putem să ne întrebăm în fiecare moment unde suntem, care-i direcția noastră? Când o întrebare de genul ăsta atinge nevoia noastră de ghidare divină, poate fi un moment de trezire.

Gurdjieff scrie că toate fenomenele în viață provin din “trei factori de cauzalitate” (trei forțe). Și sunt șase procese produse de acești trei factori, continuu. Rodney Collin le descrie ca fiind procesele de creștere, digestie, eliminare, crimă, vindecare și regenerare. În această muncă de trezire, trebuie să înțelegem când și cum ne afectează aceste procese.

Folosind Metode în Școala Trezirii

Pășim pe calea trezirii și devenim atenți la cum am reacționat la evenimente din trecut. Într-o școală a trezirii vrem să înțelegem repercursiunile acțiunilor noastre în prezent. Încercăm metode care provin din școli create de-a lungul timpului pentru a îmbunătăți modul în care participăm în procesele ce au loc în viața noastră. Cum putem ieși din întuneric?

Într-o școală a trezirii, lucrăm și vorbim cu oameni care practică aceleași metode. Interacțiunile noastre, prin intermediul celor trei “linii de lucru”, se rafinează mereu. Eul care observă potențează dezvoltarea majordomului nostru interior. Forța care crește din acest majordom conduce la cunoașterea profundă a sufletului nostru.

Dezvoltarea Majordomului care facilitează Sinele Real

Majordomul îmbunătățește funcționarea centrilor inferiori. Încurajează posibilitatea centrilor noștri superiori de a se trezi. Imensa energie vitală a Sinelui Real, sau Eul Real, reprezintă starea de prezență. Această stare reflectă dezvoltarea celui de al treilea ochi al profesorului, la fel cum reflectă Prezența Divină.

 

Am verificat ceea ce Rodney Collin menționează în cartea sa, Teoria Influenței Cerești:

Sfinții și marii maeștri, răspândind lumina adevărului în întunericul ignoranței, și păstrând, pe baza legilor antice, studenții care orbitează în jurul lor și depind de ei, imită sursa de lumină a soarelui și o obțin ei înșiși.

Rodney Collin

 

Putem privi fiecare pas în progresul nostru din întuneric (somn) spre lumină (trezirea centrilor superiori), ca parte a unei piese de teatru. Această piesă nu are granițe și nici limite temporale. Studiind și recunoscând tipurile umane și de asemenea și principalele noastre slăbiciuni (trăsături), sunt lecții pentru cei care vânează lumina.

Cu ceea ce învățăm mergem mai departe până ce succesiunea potrivită a acțiunilor ne unește cu Sinele nostru Divin și cu universul.

Articol de Stasia Caballo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *