Alegând a Crede, Te Poți Trezi

Trezirea cu ajutorul unei școli
October 2, 2020
Devenirea unei oglinzi conștiente
November 27, 2020

Alegând a Crede, Te Poți Trezi

Amintindu-ne de a ne Aminti de Sine

Aceasta poate părea straniu, dar când mă trezesc dimineața și mă ridic din pat și încep să-mi amintesc de mine, mi se pare că cea mai bună atitudine pe care o pot alege este să cred că pot s-o fac. Alegând să cred, îmi pot aminti de mine, fără întreruperi lungi, pe toată durata zilei. Câteodată mă pot convinge pe mine însumi că este întradevăr posibil. La urma urmelor, știu cum să îmi amintesc de mine. Am practicat acesta cea mai mare parte a vieții mele. Și am la dispoziție multe instrumente. Nu pare să existe vreun motiv bun pentru care să nu pot trece de bariera care mă împiedică de a avea o stare permanentă de efort. Această atitudine a devenit în așa măsură o parte a lucrului meu, încât mă surprinde să aflu că am pierdut firul și că am devenit identificat.

Regăsirea Firului – Crezând că Se Poate

Desigur, realitatea este că adeseori uit de mine însumi. Trebuie să muncesc continuu de a regăsi concentrarea necesară pentru a face eforturi prelungite. Dar păstrez această atitudine, pentru că pare să funcționeze mai bine decât o atitudine care reprezintă ceva mai apropiat de realitate. ‘Aleg să cred’ că sunt aproape de conectarea la centrii superiori aproape tot timpul. Și fac asta întrucât constat că ea mă motivează să depun eforturi mai consistente decât o atitudine care îmi reprezintă limitările.

Alegând să Cred este o Alegere de Atitudine

Ceea ce vedem, trebuie de asemenea să transformăm și să înțelegem, astfel ca aceasta să ne poată motiva să ne întoarcem la ‘munca de a vedea’. În acest moment am putea să vrem să alegem să credem ceva care nu are sens pentru mințile noastre critice. În esență, alegerea de a crede este o alegere de atitudine. Este un mod de a privi la o persoană sau la un eveniment. Văzând ceea ce este înaintea noastră, alegem să transformăm realizările care sunt rodul exercițiului de a vedea.

Un învățător, de exemplu, poate alege să creadă că elevii săi au toți aceleași posibilități pe care le are el însuși, chiar și atunci când ei aduc dovezi contrare. Și s-ar putea să facă acest lucru nu doar în beneficiul elevilor săi, ci și pentru că îi oferă motivația de a-i învăța și de a consolida propriul său lucru  interior.

Alegerea în Mod Intențional a Propriei Motivații

În A Patra Cale, alegem atitudini bazate nu doar pe faptul că produc sau nu înțelegere, ci și dacă ne determină sau nu, să depunem mai mult efort. Într-un fel, înțelegerea este răsplata pentru eforturile interioare. Când înțelegem situația noastră – că suntem adormiți, că acțiunile noastre sunt mecanice, și că viața noastră aici este incertă – ne motivăm să revenim la lucrul noastru interior. 

Totuși, eforturile, în special la început, nu întotdeauna duc la o conectare imediată la centrii superiori. Uneori trebuie să lucrăm orbește. Trebuie să facem eforturi și să avem încredere că vom găsi propriul nostru drum spre o stare de înțelegere. Uneori, când vine vorba să ne vedem pe noi înșine și posibilitățile noastre, trebuie să credem că o ușă ne este deschisă, chiar și atunci când mințile noastre ne spun că ea este închisă.

-William Page este autorul blogului BePresentFirst. Acesta este un extras dintr-un articol mai lung. Citiți întreg articolul la: http://bepresentfirst.com. Alt articol recent este: https://fourthwaytoday.org/memory-and-higher-states/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *