Despre Invatator

Urmând căutările și învățăturile lui Gurdjieff și Ouspensky, Robert Burton a fondat Fellowship of Friends la 1 ianuarie 1970. Şcoala a crescut rapid astfel că în 1971 studenţii au cumpărat un teren care a devenit Apollo. De-a lungul anilor, forma exterioară a şcolii, Apollo, centrele Fellowship-ului şi învăţătura, s-au conturat şi au evoluat din viziunea conştientă a lui Robert.

Bazându-şi învăţătura pe scrierile de A Patra Cale ale lui Peter Ouspensky, Robert s-a focalizat continuu asupra “amintirii de sine”, efortul de a ridica nivelul de conştienţă printr-un efort direct de a fi prezent în moment. Cartea sa Amintirea de sine, publicată în 1991, reflectă înţelegerea sa iniţială a subiectului.

Pe măsură ce învăţătura sa s-a maturizat, el a ajuns să prefere termenul a fi prezent, ca o modalitate mai simplă şi mai obiectivă de a descrie amintirea de sine. De asemenea, el a extins tradiţia de A Patra Cale, prin studiul şcolilor ezoterice din toate timpurile şi prin focalizarea asupra asemănărilor în a transmite mesajul lor universal

Robert locuieşte la Apollo, împreună cu aproximativ şase sute de membri ai Fellowship-ului şi instruieşte în cadrul multor evenimente, în fiecare săptămână. De asemenea el călătoreşte regulat, încurajând studenţii să i se alăture în descoperirea urmelor lăsate de şcolile ezoterice din întreaga lume.

Cum să descrii un învăţător conştient? Singura acreditare adevărată o constituie propria lui prezenţă şi efectele asupra studenţilor săi. El face ceea ce nimeni altcineva nu va face sau nu va putea face—să instruiască despre cel mai nepopular dintre toate adevărurile: acela că sentimentul nostru iluzoriu de “eu” trebuie să moară înainte ca prezenţa să se poată naşte. El este reamintirea vie că este posibil să te trezeşti şi că prezenţa înseamnă modestie, acceptare şi dragoste conştientă.